Vem är lyckligast?

Håller på och städar på kontoret och hittar då lappar och anteckningsböcker jag har plitat ner saker jag läst och blivit inspirerad av. Bland annat hade jag på en lapp skrivit ner följande om vad som är typiskt för de lyckligaste människorna;

- ägnar tid åt familj och vänner, nära relationer
- lätt för att uttrycka tacksamhet över vad de har
- hjälpsamma
- optimistisk syn på framtiden
- njuter och försöker leva i nuet
- motionerar regelbundet
- engagerade i något
- ett hemligt vapen som balans och styrka vid påfrestningar

Glöm alltså pengar och status som viktiga, utan jobba på dessa åtta punkter för att känna mer lycka. Jag tycker denna lista om vad som är viktigt att eftersträva för att känna lycka är väl värd att jobba på. Vårda dina relationer, var tacksam, var hjälpsam, se ljust på framtiden (oroa dig inte), njut av det lilla och det stora som händer här och nu, motionera, engagera dig och ta hand din hälsa och själ.

This entry was posted in Dagens Tänkvärda. Bookmark the permalink.