Lyckostrategier

Om Du frågar dig själv vad som skulle göra dig lyckligare, vad säger du då? Det är lätt att rada upp saker som större hus, swimmingpool, nytt kök, intressantare jobb, städhjälp, mindre tjatig svärmor, vara smalare och mer pengar. Det här är saker som förstås kan vara trevliga och som vi kan önska, men som sällan leder till att du blir lyckligare. Jo för stunden blir vi nog lite lyckligare, men det kommer inte att göra oss lyckligare under lång tid. I stället om du tänker efter så är det nog annat som har verklig betydelse för din lycka och välbefinnande. Det bedrivs lyckoforskning som på ett vetenskapligt sätt visar på vad som får människan att uppnå mer lycka. Jag gillar det där med en vetenskaplig guide till lycka. På så sätt finns det ju svart på vitt vad du kan göra själv för att bli lyckligare.

Din lycka handlar förstås om dina mål, dina behov och dina intressen. Så det går ju inte bara att följa en mall, utan du måste förstås skapa ditt eget lyckoprogram som är anpassat för dig! Men det finns lyckostrategier och det är just dom som är viktiga att lära sig och göra till naturliga vanor och beteenden. Det är ett ständigt pågående jobb att vara lycklig, men det blir rutin tillslut. Du väljer att lönearbeta för att du anser det nödvändigt för att kunna leva. Välj också att lyckoarbeta för att kunna överleva!

 

This entry was posted in Läsvärt & viktigt. Bookmark the permalink.