Ny vecka, nya upplevelser!

Så var det måndagsmorgon igen :-) och ingen ångest här inte för att det är en ny arbetsvecka, utan helt tvärtom. I går såg jag ett sayings som löd “Söndagsångest är för människor som är missnöjda med sin vardag” och så är det ju förstås. Jag har aldrig söndagsångest eller känner olust för att starta en ny vecka. Jag tänker sällan på vilken veckodag det är (även om jag förstås vet vilken dag i veckan det är). Och det är nog just därför jag är nöjd med min vardag! Har man en olustkänsla eller ångest för att det är söndag och helgen snart är över, då är det hög tid att göra något åt det. Du kan inte leva för enbart helgen, eller enbart för dina semesterveckor. Att inte gilla sin vardag är ett stort problem som du i så fall bör ta tag i och lösa omedelbart bums. Ditt liv består mest av vardag och om du inte tycker om din vardag så tycker du inte om ditt liv, eller hur?

Jag är lite extra glad denna vardag faktiskt. Min Jeff kommer hem och då blir vardagen lite annorlunda. En bra vardag får till och med lite guldkant :-) Vi är vana att spendera vår vardag på olika håll, jag här hemma och han någon annanstans. Det skulle ju kunna innebära att vi ogillade vår vardag, och enbart gillade helgerna (då han oftast är hemma). Det skulle kunna innebära värsta söndagsångesten då jag ofta kör honom till flygplatsen för att han ska i väg. Men vi väljer att ha en bra vardag på varsitt håll, för allt handlar faktiskt om val. Välj att gilla där du är eller välj att förändra!

4710ad630409be404a000e8fe7553179

This entry was posted in Läsvärt & viktigt. Bookmark the permalink.