I made it :-)

Förra fredagen bestämde jag mig för att göra en juice detox. Jag tänkte att jag i sju dagar enbart skulle dricka olika färskpressade juicer och inget annat. Det kändes som jag var färdig med att proppa i mig en massa onyttigheter hela tiden och de senaste månaderna har några extra ohälsosamma kilon byggts upp kring mage och lår. Mina klänningar har börjat sitta tajtare och jag har inte känt mig nöjd helt enkelt. Då är det ju bara att ta tag i det hela och se till att göra något åt det. Jag är en ganska stor “godisråtta” och lätt stoppar i mig både det ena och andra som finns framför mig. Skulle jag inte haft en så hög ämnesomsättning som jag har så skulle det vara betydligt fler kilon runt magen… Men det handlar ju inte bara om vikten, utan om att det onyttiga jag stoppar i mig också gör att jag inte är 100% pigg och stark. Jag tycker att jag är fruktansvärt trött på morgonen och ser ut som ett vrak. Dessutom blir man lite “säckpotatis” på kvällen, orkar inte riktigt ta för sig vad jag skulle vilja och träningen haltar mest hela tiden. Så som sagt förra fredagen blev startskottet till ett hälsosammare och piggare JAG.
20150203_190557
juice
Jag har juicat förut och då har det blivit några dagar eller tillsammans med att äta mer nyttigt. Men nu kände jag att jag behövde bryta väldigt tvärt, få bort sockersuget och börja sukta det nyttiga i stället. Jag såg en dokumentär för ett par månader sedan ‘Fat, Sick and Nearly dead’ och sedan dess har det legat och grott en tanke om att göra en lite längre juice detox. Så jag bestämde mig för att sju dagar kunde vara ett bra och hanterbart mål och jag satte igång och började juica frukt och grönsaker. Nu en vecka senare kan jag konstatera att det har gått hur lätt som helst. Jag har inte varit hungrig och inte suktat för det onyttiga. Nej faktiskt det enda som var en aning (och då menar jag promillelite) jobbigt var att jag dag 3-4 saknade att tugga på något. På kvällen kom en känsla av att jag saknade något att stoppa i munnen, men som jag sa så var det inga bekymmer utan mer något jag konstaterade och sen var det inget mer med det.

Jag har valt att inte ta bort kaffe då jag är väldigt rädd för att få ont i huvudet och må dåligt. Då kanske ni tycker att det inte är någon riktig detox och det är mycket möjligt. Men en kopp kaffe om dagen har gjort att min detox har gått lätt, jag har mått bra och jag har lyckats. Den där enda koppen har smakat väldigt gått och har varit min belöning för att jag är så duktig. Jag har på de här sju dagarna gått ner 3 kg och jag är så mycket piggare över lag. Energin är hög, jag hinner massor och har en klarare blick och hyn är klart bättre. Jag överdriver inte, det blir faktiskt stor effekt direkt. Jag har inte många överkilon och vikten i sig är inte så viktig, men jag vill inte ens vara lite småplufsig utan vara slank, smidig och stark. Jag struntar i att andra nog skulle säga – “men du som är så smal behöver väl inte gå ner i vikt”. Det handlar inte om det, utan det handlar om att trivas med sig själv. Jag ser ingen anledning i att inte vara mitt allra bästa JAG.

Nu tänkte jag börja äta i dag, men inte vad som helst. Min nya utmaning är att enbart köra RAW FOOD i sju dagar. Alltså äta, men enbart äta frukt, grönsaker och nötter samt fortsätta mycket med juice. Det man äter får max upphettats till 42 grader, dvs det får inte kokas eller stekas (och micron är riktigt tabu). Ska bli väldigt spännande och se vad jag kommer tycka om det här. Just nu håller jag på att leta recept och planera inköp för att kunna tillaga min första måltid på en vecka :-)

This entry was posted in Ät, drick och Njut. Bookmark the permalink.