Rensa ut

Jag tycker alla runt omkring mig pratar om att rensa, slänga, ge bort och sälja på loppis. Det gör mig lite glad först, tänker att det är flera med mig som strävar efter minimalism. Sen förstår jag att det ofta handlar om en ”vanlig” rensning, en sån som ofta är temporär och konsumtionen bara fortsätter sedan som vanligt. Du rensar ut litegrann och fyller på med massor mer. Och du står snart igen och planerar en ledig helg eller nästa semester med att rensa förrådet, garderober och andra smockfulla utrymmen som är fyllda med massor av saker som du troligen inte behöver men har så svårt att göra dig av med.

Tänk så mycket tid som spenderas på att fixa med grejer. Tänk om du istället inte hade så mycket grejer att ta hand om, om du gör en total utrensning på ett nästan brutalt sätt. Glömmer alla emotionella band du har till allt bråte du samlat på dig och bestämmer dig för att bara äga det du absolut behöver och omge dig enbart med det som är praktiskt och vackert. Det skulle bli så mycket enklare att hålla ordning. Du skulle inte behöva lägga ned så mycket tid på att städa, fixa och ta hand om allt du äger. Du skulle istället få mycket tid över till annat, som att sitta och läsa en god bok på balkongen, ta en lång promenad, ligga i hängmattan, leka med dina barn, träna, umgås med vänner eller bara ta en extra tupplur. Hinna göra det som får dig att må bra.

Jag har själv de senaste åren rensat ut mängder av saker och även om jag inte nått mitt mål att äga så lite som möjligt, så har jag kommit en bit på väg. En tanke med den här bloggen är just att dela med mig om mina tankar om minimalism och min strävan till ett enklare liv och mer tid till livsnjutning. Jag är övertygad om att en minimalistisk livsstil leder till mer välbefinnande och för att säga det enklare – GÖR DIG LYCKLIGARE!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bloggen bor hos WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: