Söndag

Jag jobbar varje söndag. Självvalt då jag spar in dyra personalkostnader just på söndagar. Som egen företagare är lönsamhet det som upptar en stor del av ens tid. I bland kan jag bli så jäkla trött på att tänka pengar hela tiden, men det är liksom en självklarhet då ekonomin behöver gå ihop. Jag har fått programmera in min hjärna på att fyra timmar en söndag är ”inga problem”.

Jag har faktiskt lyckats tycka söndagar är lite mysiga på jobbet. Det är bara jag och min man som jobbar. Vi har bara öppet mellan 11 och 15, så vi har både sovmorgon och stor del av eftermiddagen och hela kvällen ledig. Jag försöker tänka på det jag har, ”all” ledig tid jag faktiskt har, istället för att tänka på att jag jobbar fyra timmar. På så sätt känns det som att jag är mer ledig än vad jag jobbar.

Vad jag försöker säga är att Du kan programmera dig till att känna dig NÖJD. Det Du tänker är det Du känner. Visst är det bra att kunna lura hjärnan? Att tänka positivt och att fokusera på det som är bra leder till att det känns bra. Du bestämmer själv! Vill Du må så bra som möjligt, så sätt igång och ”lura” din hjärna.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bloggen bor hos WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: