Skolbussdröm

Tänk att köpa en gammal skolbuss i USA och bygga om den till sitt hem. Visst låter det häftigt?  Det är fascinerande att höra om människor som har valt att minimera sina ägodelar, och flyttar in i en ombyggd buss, för att hitta en livsstil som ger dom mer frihet. Jag älskar tanken på att allt Du äger och behöver ryms på några få kvadratmeter på hjul, vilken enorm frihet!

untitled

I vintras såg jag en dokumentär, Expedition Happiness, om ett par tyska ungdomar som gjort just detta. De köpte den osedd och efter att under några månader gjort om den till en rullande bostad så gav dom sig ut på vägarna i Nordamerika för att söka lyckan. Det är precis sådan här äventyr som jag också vill göra. Jag känner direkt att jag vill sälja allt jag äger och ge mig ut på vägarna. Kanske har jag har en nomads själ, att det är därför jag mest hela tiden längtar någon annanstans.

Men tänk dig att kunna ta dagen som den kommer, vakna upp på en ny plats varje dag om du vill eller stanna längre på en plats där du trivs och sen fortsätta vidare till nästa ställe när du vill. Låter det inte underbart? Vilken frihet. Vilken dröm.

Men en dröm som kan bli verklighet tänker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bloggen bor hos WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: