Ger sig iväg

Min äldsta son (snart 22 år) har på några månader sålt sin lägenhet och allt han äger. Han har köpt sig en oneway-ticket till Phoenix, USA och i morgon åker han. Han gör så rätt. Jag är så glad och stolt att jag lyckats uppfostra honom till att vara orädd, modig, äventyrslysten och med en tro om att allt är möjligt.

Han kommer att börja om från början. Han ska lära känna en ny plats, nya människor, nya normer, ett nytt klimat, en ny livsstil och uppleva så många nya saker. Och det här helt på egen hand. Allt han tar med sig ryms i en stor resväska och han vet bara var han ska bo den första veckan. Resten tar han hand om på plats. Han är min son!

Han är ung och att välja äventyret borde vara det självklara. I stället för att fortsätta bygga upp ett liv kring ägande och materiella ting här hemma, så frigör han sig från det för att kunna ge sig iväg. Han har skaffat sig en minimalistisk livsstil utan att själv förstå det. Min egen frihetskänsla har alltid varit större än behovet av trygghet, och den har tydligen gått i arv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bloggen bor hos WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: