Färre kläder

Har ni läst om Project 333? Ni har kanske redan testat det? För er andra som inte vet vad Project 333 är, så kortfattat är det ett experiment om hur mycket kläder du egentligen behöver äga. Tanken är att man under tre månader endast skall använda/klä sig med 33 olika klädesplagg. Låter det svårt? Börjar man gå igenom sin garderob så hänger det säkerligen betydligt fler plagg där, eller hur? Skulle man verkligen klara sig på så lite och samtidigt vara nöjd?

För ett par månader sedan gjorde jag en storrensning av mina garderober (för JA jag har flera). Jag försökte vara brutal i min utrensning. Flertalet klänningar som jag haft i flera år och som jag förut gillat, men inte längre använder, rensade jag bort. När jag var klar hade jag fyra fulla kassar med kläder. En del slitna plagg som jag bestämt skulle slängas, men mest sådant jag tänkte skänka bort. Det som fanns kvar i mina garderober var det jag verkligen älskar att ha på mig, endast mina favoritplagg som jag vet att jag ofta väljer att ha på mig, fick hänga kvar.

Men fortfarande kan jag erkänna att det finns ytterligare plagg som jag snart är mogen att rensa bort. Kanske jag ska försöka få ner mina garderober till att enbart innehålla 33 plagg (för säsongen) och se om det går att tycka att det är tillräckligt. För er som är intresserade att läsa mer om Project 333 så finns det en hel del skrivet om det. Kanske prova på det för att ta ett steg närmare en minimalistisk livsstil. Lyckas man med att banta ner sin garderob till det minimala blir det nog betydligt lättare att veta vad man ska ha på sig varje dag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bloggen bor hos WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: